Jasper was niet te stoppen !

Sint-Niklase Condors A  – K -Basketteam Kortrijk A.     64-94

Niemand was de ondermaatse prestatie uit de heenwedstrijd vergeten. Iedereen stond scherp en de spelersgroep wilde maar al te graag revanche nemen voor de thuisnederlaag. En dat deed de ploeg met een wervelende start. In een mum van tijd stond een tienpuntenkloof (6-16) op het bord. De thuisploeg had echt geen verhaal tegen een collectief bijzonder sterk K-BTK dat ook in defense schitterend werk leverde. Jasper Velghe was gewoon niet te stoppen en scoorde zowel op shot als via sterke inside acties. Het eerste quarter werd dan ook met een magistrale score afgesloten (15-32). Het tweede quarter was van een beduidend minder niveau. Drie balverliezen op rij lieten de Condors toe om iets te naderen maar ook nu weer reageerden de bezoekers gevat en sloten dit quarter af met een gelijke score (17-17) om te gaan rusten met een riante voorsprong (32-49). In het derde quarter zagen de talrijk meegereisde supporters opnieuw het betere K-BTK aan het werk. De driepunters vlogen de thuisploeg om de oren. De coach van de thuisploeg probeerde op alle mogelijke manier het Kortrijks overwicht aan banden te leggen, maar tevergeefs. Met bijzonder fraai basket werd de kloof nog verder uitgediept. Bij het ingaan van het slotquarter stond reeds een 30 puntenkloof op het bord (47-77) en was de wedstrijd natuurlijk al lang gespeeld. In dit vierde quarter was het vooral een kwestie van scoren en laten scoren. Met nog vier driepunters werd het driepuntertotaal over de ganse wedstrijd op 15 gebracht wat op zich ook al een seizoensrecord is. K-BTK kwam opnieuw heel dicht bij een nieuwe centuryscore maar bleef uiteindelijk steken op een meer dan verdiende 64-94 overwinning. Wellicht één van de betere wedstrijden van het seizoen. Dit belooft alvast voor de nog resterende wedstrijden.

Scoorden:  Jérome Vandenberghe 17; Amaury Tandt 8; Thomas Vanfleteren ; Jasper Velghe 30; Sander Accou 12; Pieter Destaebel  5; Hobie Cottenier  8; Mustafa Ergun;  Andreas Vanwallegehem 4; Jarit Fermaut 10.