Overwinning van de driepunters

Gent Oost Eagles A.  –  K -Basketteam Kortrijk A.    73-96

Gent Oost Eagles is een onvoorspelbare ploeg waarmee heel wat ploegen het bijzonder moeilijk hadden. Niemand trok dan ook met een gerust hart naar Melle voor deze inhaalwedstrijd. De vrees bleek evenwel totaal ongegrond want opnieuw pakte K-BTK uit met een bliksemstart. De thuisploeg vond geen antwoord op het snel en efficiënt ploegspel van K-BTK dat via 14-25 halverwege het eerste quarter afsloot met een duidelijke 18-32 op het scorebord. Het tweede quarter was zowaar nog beter. De thuisploeg kwam er nauwelijks aan te pas. De bezoekers daarentegen vonden elkaar wonderwel en scoorden vanuit alle hoeken. Er werd gerust bij een meer dan geruststellende 31-55 stand en reeds 7 driepunters op het blad. In feite was de wedstrijd toen reeds gespeeld maar ook in het derde quarter bleef K-BTK met gretig en mooi collectief basket de wedstrijd controleren. Gent kwam ook wel iets meer tot scoren maar dichterbij kwam de thuisploeg niet. Het slotquarter werd ingegaan bij 54-80 en meteen opgevoerd naar 54-83 via de 11de driepunter van de bezoekers. En zoals het wel eens vaker gebeurt wanneer de kloof te groot is geworden, wordt er iets minder geconcentreerd gespeeld. Dit verklaart wellicht waarom de century-score net niet werd gehaald niettegenstaande de wedstrijd werd afgesloten met nog eens 3 driepunters op rij waarmee de bezoekers in totaal 14 driepunters lieten optekenen. Een afgetekende en dik verdiende overwinning na een bijzonder genietbare pot basketbal.

Scoorden:  Jérome Vandenberghe 39; Amaury Tandt 0; Thomas Vanfleteren 4; Jasper Velghe 18; Lars Wasryn; Sander Accou 16; Pieter Destaebel  6; Hobie Cottenier  2; Birger Verfaille  3; Thomas Witdouck 0 ; Andreas Vanwallegehem 6; Jarit Fermaut 2.