Moeilijk(er) gaat ook !

BC Schoten-Brasschaat  B.  –  K-Basketteam Kortrijk Dames  A.  50-62

Na een geslaagd stoofvleesfestijn, vertrokken we met z’n allen (uitgenomen Marie die nog steeds gekwetst is en Skorre die op de latten staat) richting Brasschaat. Een ploeg die onderaan in het klassement staat, maar toch niet te onderschatten valt. We waren gewaarschuwd en een gewaarschuwd man of in ons geval vrouw(en) is (zijn ) er 2 waard.
In de eerste helft waren we bij momenten toch te laks in “defense” waardoor we een aantal keer te gemakkelijk gepasseerd werden door de tegenstrever. Hierbij kwam dan nog dat onze shots niet wilden vallen en we zeer veel pech hadden met de afwerking. Hierdoor waren we al snel op achtervolgen aangewezen. De ruststand was dan ook 26-24.
In de kleedkamer sprak coach Nils ons nog eens toe, gemotiveerd en met ons vizier beter afgesteld begonnen we aan de tweede helft. Er werd hard gewerkt in verdediging en de afwerking liep nu ook vlotter dan in de eerste helft. Op de juiste momenten zorgde de Kortrijkse artillerie nog voor een aantal bommen. Zo konden we met het nodige vertrouwen de match gecontroleerd uitspelen en de 3 punten mee naar huis nemen.

Op naar de volgende wedstrijd op 17/02/2018, thuis tegen Houtem.

Speelden: Lisa Grymonprez 6, Gheysen Amélie 1, Mortier Catherine 11, Kapenga Tesse 11, Strumane Yante 6, Bevernage iIbe 13, Remmerie Maaike 14, Cordier Luca 2