Verdiende overwinning tegen een taaie tegenstander!

K-Basketteam Kortrijk Heren  A.  –  BBC Spie Izegem  A.  93-87

De thuisploeg nam een blitzstart via Jasper (10 punten in het openingsquarter), die de hele wedstrijd op hoog niveau bleef acteren. Verdedigend klopte het plaatje ook en de bezoekers kwamen maar moeizaam tot scoren: Q1 26-14.
In het tweede quarter kon Izegem Jérome enkel foutief stoppen, wat hem telkens aan de vrijworplijn bracht.
Daar bleef hij foutloos acteren en geholpen door een constant hoog presterende en scorende Sander, hielden beide ploegen mekaar in evenwicht: Q2 20-21. Ruststand: 46-35.
Dat een elfpuntenkloof aan de rust zeker niet geruststellend mag genoemd worden had de heenwedstrijd geleerd.Daar fietste Izegem een 11-puntenkloof ook dicht om in de eindfase verlengingen af te dwingen,
waar K-Basketteam Kortrijk uiteindelijk de duimen moest leggen.
De thuisploeg kwam terug op het veld met in het achterhoofd dat dergelijk scenario moest en zou worden vermeden! Het derde quarter werd duidelijk dat de bezoekers nog niet capituleerden. Zij slopen punt per punt dichter door middel van 5 driepunters: Q3: 23-27. Stand: 69-62.
In het slotquarter was alles nog mogelijk en even zag het naar uit dat de bezoekers toch nog het laken naar zich toe zouden trekken als zij even tot op 3 punten naderden bij 83-80. De thuisploeg sloeg het slotoffensief af, bleef kalm en verstandig spelen en scoorde op het juiste moment, waardoor de zege definitief werd binnen gehaald. Q4: 24-22.
Al met al een verdiende belangrijke zege en al stond de thuisploeg de hele wedstrijd aan de leiding, was het een fel bevochten streekduel.

Scoorden: Jérome Vandenberghe 29; Amaury Tandt 0; Thomas Vanfleteren 1; Jasper Velghe 28; Ewout Samyn 0; Sander Accou 15; Pieter Destaebel  2; Hobie Cottenier  9; Birger Verfaille  2; Thomas Witdouck 0 ; Andreas Vanwallegehem 3; Jarit Fermaut 4.