Na een knappe prestatie van de Bees waren de A’s aan de beurt!

K-Basketteam Kortrijk Dames A. – KBBC Sparta Laarne B.    88-36

Dit weekend moesten we spelen tegen Laarne, een ploeg die we niet mochten onderschatten.
Na een knappe prestatie van onze b ploeg lag de druk wat hoger om ook zo’n prestatie neer te zetten!
Laarne stond niet met een volledige ploeg op het veld en dat werd al snel duidelijk in het eerste quarter.
We maakten een super start. We speelden goed samen en werkten onze fastbreaks mooi af. Na het eerste quarter was de match eigenlijk al gespeeld, want er stond een 28-4 op het scorebord. 4 punten tegenkrijgen in één quarter wijst erop dat we een goeie defense hadden, maar we waren ook wel realistisch en wisten dat we dit niet in elk quarter gingen kunnen realiseren.
In het 2de quarter werd er verder gespeeld zoals in het eerste, maar nu wonnen onze dames maar met 5 punten verschil.
Het werd 18-13. Zo gingen we rusten met een 46-17 tussenstand.
Een mooie en verdiende voorsprong. Na de rust was onze coach wat bang dat we slordig gingen spelen, maar dat viel uiteindelijk allemaal nog goed. In het 3de quarter maakten we nog eens duidelijk dat we deze match in handen hadden en dit quarter werd afgesloten met 25-11. De match was hier eigenlijk al gespeeld, maar een match duurt 40 minuten. Deze voorsprong kon natuurlijk niet meer ingehaald worden en zo wonnen de dames ook de laatste quarter met 17-8. De match werd dus gemakkelijk gewonnen . Hiermee maakten we toch duidelijk dat we het waard zijn om op die eerste plaats te staan. Door te winnen dit weekend tegen de 5de van het klassement hebben we een reeks van 15 overwinningen achter elkaar. Op naar de volgende match in Brasschaat!
Vullen we onze reeks aan met nog een overwinning?

Scoorden: Lisa Grymonprez 18, Amélie Gheysen 5, Catherine Mortier 6, Tesse Kapenga 7, Yante Strumane 9, Vibe Bevernage 9, Maaike Remmerie 11, Luca Cordier 17, Elien Schooreel 6.
Gekwetst: Marie Roestraete