Back to earth!!!

BC Kortrijk Sport CB  B.  – K -Basketteam Kortrijk A.    82-79

Beweren dat K-BTK de wedstrijd verloor door de zwakke en partijdige arbitrage zou de waarheid geweld aandoen, maar het heeft er toch aardig toe bijgedragen. Hopelijk heeft de controleur van dienst dit ook gezien maar dit verandert natuurlijk niets aan de uitslag. Op geen enkel ogenblik zag het er naar uit dat de thuisploeg op een degradatieplaats staat. Kortrijk Sport begon zeer gretig aan de wedstrijd en liet de bezoekers alle hoeken van het veld zien. De thuisploeg liep met snel en mooi basket vlot uit tot 20-12. Pas dan schoot K-BTK wakker en bracht de bordjes quasi in evenwicht om in het zicht van het slot van dit quarter opnieuw tegen 6 punten achterstand aan te kijken (26-20). In het tweede quarter leek K-BTK een beter antwoord gevonden te hebben en sloop langzaam maar zeker dichterbij. In de zevende minuut kwamen de bezoekers zelfs heel even voor (32-35) maar moesten toch gaan rusten met de kleinste achterstand (38-37). Toen reeds was duidelijk dat het een bijzonder spannende wedstrijd zou worden. Sport had bewust de wedstrijd van de eerste ploeg naar vrijdag verschoven om een aantal fanion-spelers op zaterdag te kunnen laten aantreden met de tweede ploeg en natuurlijk waren de buren ook belust op een revanche voor de smadelijke nederlaag uit de heenronde. Het derde quarter was een regelrecht driepunterfestival maar uiteindelijk bleven de beide ploegen aan elkaar gewaagd. Meer en meer zag het er naar uit dat de wedstrijd in de slotminuten zou beslecht worden. Bij aanvang van het laatste quarter stond een 65-61 stand op het bord en kon het nog alle kanten uit. De bezoekers gingen meteen in de aanval en reduceerden de achterstand. Halverwege deze periode kwam K-BTK opnieuw eventjes voor (78-79). In de slotseconden werden enkele slordigheden meteen afgestraft en werd K-BTK naar huis gestuurd met een bijzonder zuur smakende nederlaag. Te veel balverliezen, de gekende zwakke defense en de hulp van de refs zorgen er voor dat K-BTK ook de ambitie voor de tweede plaats stilaan mag opbergen. Wellicht zijn de komende wedstrijden de ideale gelegenheid om verder te bouwen aan de ploeg voor volgend seizoen.

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 35, Amaury Tandt 6, Thomas  Vanfleteren, Jasper Velghe 12, Maxim Watteyn, Sander Accou 10, Pieter Destaebel 2, Hobie Cottenier 0, Birger Verfaille 0, Mustafa Ergun 0, Andreas Vanwalleghem 8, Jarid Fermaut 6.