Gent Oost-Eagles A. – KBT Kortrijk Dames A. 38-74

Dit weekend moesten we op bezoek bij Melle. De thuiswedstrijd verliep zeer moeizaam tegen hen, dus we waren op onze hoede. Het kwam er vooral op aan om ons eigen spel te spelen en als 1 team voor die overwinning te gaan.
De tegenstanders waren maar met 6, maar vochten als echte leeuwinnen om toch die 3 punten binnen te halen.
Wij daarentegen waren nog steeds op zoek naar onze beste vorm als ploeg, wat resulteerde tot een spannende eerste quarter waar alles nog mogelijk was. (9-14 na 10 min)  Ook al ging het in aanval niet vlot, gelukkig
konden we ook in deze wedstrijd terug rekenen op een goede verdediging. We gingen dan ook gaan rusten met een lage score. (20-28)
We beseften dat het beter moest en staken een tandje bij. We behielden onze sterke defence, waardoor we konden uitlopen via fastbreaks. Voor het eerst in lange tijd zagen we terug het samenspel die er voor de winterstop was.
Fantastisch samenspel met score tot gevolg. Na een moeizame eerste helft, konden we eindelijk een serieuze kloof slaan die de overwinning veilig stelde.

Speelden: Lisa Grymonprez 7, Amélie Gheysen 5, Catherine Mortier 5, Marie Roelstraete 2, Tesse Kapenga 2, Yante Strumane 4, Vibe Bevernage 2, Maaike Remmerie 16, Luca Cordier 22, Elien Schooreel 10.