Misstap uit de heenronde rechtgezet!

KBTK Dames A. – DBC DUOPAINT Osiris Aalst B.

Dit weekend ontvingen onze dames de feestgangers van Aalst. In de heenronde heeft alleen deze ploeg ervoor gezorgd dat de dames met één punt terug naar huis keerden. Het was dus hoog tijd om deze Oost-Vlaamse ploeg mores te leren. Ook al wisten onze dames dat dit niet moeiteloos zou lukken. De gehele wedstrijd verliep wat stroef en onze dames hadden ook geen flitsende start. Na Q1 stond de stand op 14-13. Dit kwam vooral door het lage afwerkingspercentage, dat in Q2 ook duidelijk niet al te best was. Aangezien beide ploegen maar 3 keer tot scoren konden komen. Ruststand: 20-19. Onze dames kwamen sterker uit de kleedkamers en wilden komaf maken met Aalst. Q3: 17-9. Dit zorgde voor frustraties bij de Aalsterse ploeg, wat leidde tot een agressievere speelstijl bij de bezoekers. Ook Q4 verliep niet al te vlot voor de thuisploeg, dit zorgde voor een eindstand van 43-37 en nog een doktersbezoek voor onze kapitein door een harde slag op enkele seconden van het eindsignaal.

Speelden: Lisa Grymonprez 4, Amélie Gheysen, Catherine Mortier 3, Marie Roelstraete, Tesse Kapenga 10, Yante Strumane 2, Vibe Bevernage 8, Maaike Remmerie 16, Luca Cordier.