Brugge op een zucht van de titel!

Racing Brugge A.  – K -Basketteam Kortrijk A.    72-67

Iedereen wist dat dit een topper zou worden die over het kampioenschap kon beslissen. Brugge natuurlijk belust op revanche voor hun enige nederlaag tot op heden en K-BTK gemotiveerd om een stapje dichter te zetten naar de top van de klassering. En de bezoekers begonnen goed, liepen heel even uit maar zagen de Bruggelingen dan vrij snel naderen en het quarter winnend afsluiten (19-16). De thuisploeg kreeg vooral veel tweede kansen omdat K-BTK het volkomen liet afweten op vlak van verdedigende rebounds. Dezelfde trend zette zich door in het tweede quarter. Brugge sneller op de bal en een betere balrecuperatie waardoor halfweg deze periode een duidelijke kloof was geslagen (34-22) en de bezoekers duidelijk op achtervolgen waren aangewezen. Rust: 36-27.
Wanneer kapitein Birger het derde quarter opende met zijn tweede en derde bom, leek K-BTK op goede weg om de achterstand weg te werken. Dit was evenwel buiten Vlamynck gerekend die zijn ploeg op sleeptouw nam en het quarter afsloot met de thuisploeg nog steeds aan de winnende hand (54-43. Over de ganse wedstrijd was de thuisploeg een stug agressiever dan K-BTK en dat werd door een zwak leidend duo nauwelijks afgestraft. Ook in het slotquarter bleven de troepen van coach Wyseur in een mogelijke kentering geloven en vochten voor elke bal. En dit loonde want de kloof werd kleiner en kleiner. Met nog 1 minuut te spelen wezen de bordjes 67-62. De spanning was te snijden. Nog 6 seconden op de klok en een 70-67 op het scorebord.
Spannender kon het echt niet maar dan kwam de anti-climax. Men vond het nodig om de bezoekers nog twee technische fouten aan te smeren en op die manier de thuisploeg een vervroegd kampioenenfeest aan te bieden. Jammer …

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 12, Amury Tandt 8, Thomas Vanfleteren, Jasper Velghe 19, Ewout Samyn, Sander Accou, Pieter Destaebel 2, Hobie Cottenier 1, Birger Verfaille 14, Andreas Vanwalleghem 8, Jarit Fermaut 3.