Ideale oefenpartij voor topper tegen Brugge

K -Basketteam Kortrijk A.  – Bavi Vilvoorde B.    97-59

In het eerste quarter nam K-BTK een vlotte start (10-2) maar de bezoekers vochten terug en brachten de wedstrijd min of meer terug in evenwicht (19-15). In het tweede quarter daarentegen werd een vrij zwak Vilvoorde van het kastje naar de muur gespeeld. Er werd dan ook gerust met een overduidelijke 47-26 op het scorebord. Wedstrijd aan de rust dus reeds gespeeld. Het derde quarter verliep dat weer beduidend minder goed. Er zat weinig lijn in het spel van de thuisploeg en er werden opnieuw te veel slordigheden genoteerd. Bavi hield stand en was wellicht best tevreden met de 18-18 quarterstand. In de slotperiode trok de thuisploeg dan weer alle registers open. De kloof werd steeds groter en opnieuw, net als in Vilvoorde, leek K-BTK af te stevenen op een century-score. Uiteindelijk bleef de thuisploeg steken op 97 punten waardoor het matchgemiddelde nog verder wordt aangedikt tot 85 punten per wedstrijd !
Deze wedstrijd verdiende absoluut geen schoonheidsprijs maar de ruime overwinning is alvast een opsteker voor de topper aanstaande zaterdag op het veld van leider Racing Brugge dat dit seizoen nog maar één wedstrijd verloor, welgeteld tegen K-BTK.

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 17, Amaury Tandt 11, Thomas Van Fleteren 5, Jasper Velghe 15, Pallieter Bevernage 3, Sander Accou 3, Pieter Destaebel 10, Hobie Cottenier 7, Birger Verfaille 2, Thomas Witdouck 8,  Andreas Vanwalleghem 8, Jarit Fermaut 8.