Uitgeschakeld na een schitterend beker-parcours

K -Basketteam Kortrijk A. (+10)  – BBC Latem-De Pinte A.   (Beker van Vlaanderen)  82-88

Na de verrassende overwinning tegen Soba Antwerpen moesten onze mannen in de 8ste finale aantreden tegen derdeklasser Latem-De Pinte, een moeilijke maar niet onoverkoombare opdracht. De ploeg was er klaar voor en uitermate gemotiveerd om er opnieuw een spektakelstuk van te maken. De thuisploeg startte met een voorgift van 10 punten en slaagde er in om die min of meer te consolideren in het eerste quarter dat bij een 26-18 werd afgesloten. Ook in het tweede quarter hield de thuisploeg behoorlijk stand niettegenstaande duidelijk werd dat elke foutief onmiddellijk werd afgestraft. Heel even leken de bezoekers de kloof te dichten maar in het zicht van de rust vocht K-BTK terug en verloor dit quarter zeer nipt (19-20) om finaal te rusten bij een zeer bevredigende 45-38 op het scorebord. Ook na de rust bleef de thuisploeg op koers en namen de frustratie en de onzekerheid bij de bezoekers toe. Pas helemaal op het einde van het derde quarter nam De Pinte voor het eerste een kleine voorsprong (64-66). Halverwege het slotquarter liet K-BTK het even afweten en stapelde de slordigheden en onhandigheden op. De bezoekers maakten hier dankbaar gebruik van en in die paar zwakkere minuten van de thuisploeg stelde Latem-De Pinte de zege veilig. K-BTK was zeer dicht bij een nieuwe stuntoverwinning maar enkele details kostten de overwinning. Coach en spelers mogen met fierheid terugblikken op een prachtig parcours in de bekercompetitie, een hoogtepunt in de historiek van de club. We focussen ons nu als club op de competitie en mikken resoluut op promotie naar 1ste landelijke.

Scoorden:  Jérome Vandenberghe 17, Amaury Tandt 9, Thomas Van Fleteren, Jasper Velghe 14, Pallieter Bevernage, Sander Accou 12, Pieter Destaebel 6, Hobie Cottenier 3, Birger Verfaille 4, Thomas Witdouck 4,  Andreas Vanwalleghem 1, Jarit Fermaut 2.