11 op 11 is een feit!

Basket Meetjesland A. – K-Basketteam Kortrijk Dames A.  50-75

Dit weekend gingen we op bezoek bij Meetjesland. Een ploeg waarvan we wisten dat ze niet te onderschatten waren. (weet je nog vorig jaar? 😉 ) We waren enkel naar hier gekomen om die 3 punten te pakken. Het begin van de match startte nogal moeizaam. We scoorden niet gemakkelijk en onze defense stond niet helemaal op punt. We kregen al snel een 10-5 tegen. We lieten echter onze kop niet hangen en we vochten terug. We wonnen deze quarter met het kleinste verschil (14-15). In de 2de quarter stelden we onze defense wat bij en in aanval werd er ook langer gewacht om te scoren. We bedienden onze grote speelsters meer waardoor het scoren weer beter ging. Door ons beter samenspel konden we de eerste helft afsluiten met een kleine voorsprong. Ruststand: 25-32. In de kleedkamer werd ons nog eens duidelijk gemaakt dat we nu moesten doorduwen en dat we ze niet mochten laten terugkeren. Met deze ingesteldheid begonnen we aan de 2de helft. In de derde quarter liep nog niet alles zoals het zou moeten. De thuisploeg en vooral Froni mocht veel te veel aanvallende rebounds pakken waardoor ze tot een 2de en 3de poging kwamen om te scoren. Gelukkig werd deze niet altijd benut.  We bleven wel onze voorsprong behouden. Q3: 16-24. In het vierde quarter duwden we de gaspedaal helemaal in. We liepen veel fastbreaks en ook onze shotjes vlogen vaker binnen. Daarenboven verdedigden we agressiever waardoor we het laatste quarter wonnen met 9-19.  We hebben ervoor gevochten en we hebben verdiend gewonnen.  Op naar volgend jaar om onze reeks verder te zetten.
Alle studenten heel veel succes in de examens en voor iedereen een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar! Tot volgend jaar!

Speelden: Lisa Grymonprez 10, Elien Schooreel 5, Amélie Gheysen 4, Catherine Mortier 0, Tesse Kapenga 9,
Yante Strumane 6, Vibe Bevernage 14, Maaike Remmerie 25, Luca Cordier 2