Gouden uitzege!!

BBC De Westhoek Zwevezele A.   –  K -Basketteam Kortrijk A.    67-70

Gelijk opgaande wedstrijdaanhef tot de thuisploeg handig gebruik maakt van enkele slechte passen bij K-BTK om 15-10 uit te lopen. Het evenwicht werd evenwel hersteld en het quarter werd afgesloten bij 22-22. Gelijkaardig scenario in het tweede quarter. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe waarbij Zwevezele steeds een paar puntjes voorsprong behield. Op slag van rust kwam K-BTK dan toch opnieuw op voorsprong om te gaan rusten met de kleinste voorsprong (36-37). Na de rust bleef het er goed uitzien voor de bezoekers tot halverwege het quarter de thuisploeg een tussensprint plaatst en in de laatste minuut een 6-0 realiseert en het quarter verdiend winnend afsluit (19-11). K-BTK gaat met 7 punten achterstand het slotquarter in en ziet Zwevezele een maximale voorsprong van 9 punten uitbouwen (58-49). Even sloop er twijfel in de rangen maar Jérome en Amaury brengen de bezoekers met een paar bommen terug in de wedstrijd (58-59). Van dan af evolueert de score bliksemsnel in een heus haasje-over scenario. Met nog 2 minuten op de klok prijkt een 64-63 op het scorebord. Anderhalve minuut later kijkt de thuisploeg opnieuw tegen een kleine achterstand aan (66-68). Het blijft spannend en de wedstrijd kan nog alle richtingen uit. Nog 19 seconden te spelen en bij een 66-69 stand krijgt Zwevezele twee vrijworpen waarvan er slechts 1 wordt afgewerkt: 67-69. De spanning is te snijden. K-BTK heeft balbezit, probeert de tijd vol te maken maar Zwevezele maakt natuurlijk nog een fout. Twee vrijwopren en nog een paar seconden te spelen. Wanneer kapitein Birger de tweede vrijworp scoort en op het scorebord een 67-70 prijkt, rest Zwevezele nog te weinig tijd om te scoren.
Eerste thuisnederlaag voor de thuisploeg en een absolute opsteker voor de mannen van coach Wyseur in het vooruitzicht van de 8ste finale in het kader van de beker van Vlaanderen tegen Latem-De Pinte op dinsdag 19 december om 21 uur in sportzaal KTA. Met een krachtig supporterslegioen achter deze ploeg is een stunt tegen Latem-De Pinte zeker niet uitgesloten.
Dus, supporters, allen op post !!!

Scoorden:  Jérome Vandenberghe 29, Aamaury Tandt 16, Thomas Vanfleteren, Jasper Velghe, Sander Accou 8, Pieter Destaebel 3, Hobie Cottenier 2, Birger Verfaille 1, Thomas Witdouck, Andreas Vanwalleghem, Jarit Fermaut 11.