10 op een rij!!!

K-Basketteam Kortrijk Dames A. – BC Knokke-Heist  A.   76-64

Vroeg uit de veren om afgelopen zondag de laatste wedstrijd uit de heenronde af te haspelen tegen het op nummer 4 staande Knokke-Heist. Een ploeg die vorig seizoen nog in eerste landelijke speelde. Een niet te onderschatten tegenstander dus.
Ondanks de sneeuw en het vroege uur waren de dames van KBTK wakker en scherp. De defense was sterk, mooie shots, knap samenspel. Q1 werd dan ook afgesloten met een mooie 11ptn voorsprong: 23-12.
Dat Knokke zich niet zomaar gewonnen gaf was zichtbaar in Q2. De bommen vlogen er makkelijk in aan de kant van de kustdames en richting rust was  de kloof gehalveerd . Q2 werd verloren door onze dames (16-22), maar toch kon de rust ingegaan worden met een kleine voorsprong: 39-34
De rust deed goed en opnieuw was KBTK de betere ploeg in het 3e kwart. De foutenlast werd een extra tegenstander in de tweede helft,  maar toch hielden de dames goed stand. Er werd opnieuw vlot gescoord. Q3 werd gewonnen met 25-13. In de laatste 10 minuten was het vooral om de tegenstander op voldoende afstand te houden. En dit verliep volgens plan. Ondanks een niet opgevend en fysiek aanwezig Knokke, kon Kortrijk de 10e zege op rij pakken en de koppositie in het klassement behouden. De eindstand was duidelijk in het voordeel van onze dames
Volgende week naar Meetjesland om daar de eerste wedstrijd van de terugronde te bevechten.

Speelden: Lisa Grymonprez 16, Elien Schoorreel 8, Amélie Gheysen, Catherine Mortier 6, Tesse Kapenga 6, Yante Strumane 2, Vibe Bevernage 14, Maaike Remmerie 8, Luca Cordier 16.