ONE TEAM

Phantoms Rupel Boom  A. –  K BTK Dames A.   62-75

Na de bekermatchen van de laatste weken kwamen we goed gerodeerd aan de start van de topper in Boom. Door VBL verplichtingen kwamen beide ploegen niet op volle sterkte aan de opworp – zusjes Bell bij Boom,
Tesse bij ons – maar er was langs beide kanten nog ruim voldoende kwaliteit over om er een goede match van te maken.
Ondanks een aarzelende eerste minuut misten we onze start niet en kwamen snel 2-9 voor. Tijd voor een eerste time out bij Boom die echter niet zijn gewenste effect had. Onze dames bleven nl. gedisciplineerd verdedigen en goed scoren (o.a. enkele bommen van Marie), ook al lieten we iets te veel easy baskets liggen. Door de vele vrijworpen bleef Boom echter toch min of meer in de  buurt wat resulteerde in een 25-34 ruststand en een fouten verhouding 4-12.
De lokale coach wou meer agressiviteit zien in de 2de helft; wij   wilden ten stelligste onze start van de 2de helft niet missen, wat we ook niet deden. Maar net als in Q2 verzuimden we de match reeds te beslissen door enkele makkelijke pogingen vakkundig de nek om te draaien. De spanning erin houden heet dat 😉
In Q4 kwam Boom echter plots op 5 punten van ons, 0-5 in de fouten na 32’ was daar niet vreemd aan inclusief die duivelse nummer 7 bij Boom die regelmatig bleef scoren Onze dames bleven echter het hoofd koel houden en door goede aanval Ên defense konden we weer de 10 punten kloof op het bord zetten. De laatste 3 minuten waren dan ook nog enkel goed voor de statistieken wat uiteindelijk resulteerde in een schitterend ploeg overwinning:
Volgende weken dezelfde spirit tegen Knokke en Meetjesland en de eindejaarsrust zal zoet smaken.

Speelden: Cylia Ducoulombier, Lisa Grymonprez 12, Elien Schooreel 9,Julie Flamez, Nohaila Msili 4, Catherine Mortier 2,Marie Roelstraete 6, Yante Strumane 2, Vibe Bevernage 17, Maaike Remmerie 12, Luca Cordier 11.