Opnieuw stapje dichter bij de top drie!

K -Basketteam Kortrijk A.   –  Wezen-Vrienden Geraardsbergen  A.    91-70

Het openingsquarter verliep vrij gelijk opgaand. Er werd volop gescoord en het leek wel een driepunterfestival. Er werden zomaar eventjes 12 driepunters genoteerd in dit quarter. Dit verklaart ook meteen de hoge score na 10 minuten: 32-27. In het tweede quarter duwde de thuisploeg het gaspedaal iets dieper in en pakte uit met aangenaam en mooi aanvalsspel terwijl ook de defense strak werd gehouden. Geraardsbergen kwam nog nauwelijks in het scenario voor en moest lijdzaam toezien hoe K-BTK in het zicht van de rust een beslissende kloof sloeg (54-35) en de wedstrijd hiermee reeds half was gewonnen. Dit was ook aan te zien in het derde quarter. Het duurde bijna 4 minuten vooraleer de eerste punten werden gescoord. De thuisploeg had de wedstrijd perfect onder controle en coach Wyseur kon naar hartelust roteren met al zijn spelers. Ook dit quarter werd door K-BTK gewonnen (18-14). In het slotquarter bouwde K-BTK een maximale voorsprong uit van 26 punten (88-62) maar in de slotminuten konden de bezoekers nog milderen om uiteindelijk toch huiswaarts gestuurd te worden met een duidelijke 91-70 nederlaag.

Scoorden:  Jérome Vandenberghe 32, Amaury Tandt 2, Thomas Van Fleteren 4, Jasper Velghe 7, Mustafa Ergun, Sander Accou 10, Pieter Destaebel 4, Hobi Cottenier 11, Birger Verfaille, Thomas Witdouck 5, Andres Vanwalleghem 4, Jarit Fermaut 12.