Tweede century van het seizoen

Bavi Vilvoorde B.  – K -Basketteam Kortrijk  A.    70-101

K-BTK opende met enkele missers maar scoorde vervolgens vijf driepunters op rij. De jonge thuisploeg bleef evenwel aanklampen tot 17-17 na acht minuten om het eerste quarter af te sluiten met 19-24 op het scorebord. Wie dacht dat de bezoekers op hetzelfde elan zouden doorgaan in de tweede periode had het verkeerd voor. Enkele domme fouten en slechte passen zorgden er integendeel voor dat de thuisploeg langszij kwam en zelfs heel even een puntje voorsprong nam (33-32). K-BTK stelde orde op zaken maar verloor het quarter (21-20) en ging rusten met een schamele 4 punten voorsprong (40-44). De tweede speelhelft startte zowaar nog slechter. Er werd te veel balverlies geleden, er was geen afwerking en er zat nauwelijks lijn in het spel. Na 5 minuten stond een verrassende 48-48 stand op het bord. Toen Jérome een minuut later zijn vijfde driepunter binnen knalde, leek dit het sein voor een complete ommekeer. Plots ging alles veel beter. De spelers vonden elkaar blind en het scoren leek plots een stuk makkelijker. K-BTK ging het slotquarter in met bevredigende 56-68 cijfers en wist de goede flow ook in dit quarter door te trekken. De thuisploeg werd van het kastje naar de muur gespeeld en moest lijdzaam toezien hoe de bezoekers de wedstrijd afsloten met de tweede century van het seizoen. Nog even meegeven voor de statistieken dat K-BTK zo maar eventjes 17 driepunters scoorde en 21 van de 23 vrijworpen netjes de weg naar de korf vonden. Cijfers om van te duizelen …

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 24, Amaury Tandt 9, Jasper Velghe 17, Lars Wastyn, Sander Accou 25, Pieter Destaebel 6, Hobi Cottenier 8, Andreas Vanwalleghem 7, Jarit Fermaut 5.