Beschamend eerste quarter doet K-BTK de das om!

Hexia Zwevegem-Deerlijk  A.   –  K -Basketteam Kortrijk  A.    74-62

Coach Deprez van Zwevegem-Deerlijk had zijn huiswerk blijkbaar goed gemaakt en liet zijn troepen K-BTK meteen bij de keel grijpen. De mannen die bij de bezoekers de voorbije weken vlot scoorden, werden zeker in het eerste quarter volledig uit de wedstrijd gehouden terwijl bij de thuisploeg quasi elke aanval in punten resulteerde. Een onherkenbaar K-BTK moest met lede ogen toezien hoe het openingsquarter werd afgesloten met beschamende 20-7 cijfers op het bord. In het begin van het tweede quarter was nauwelijks beterschap merkbaar. Halfweg had de thuisploeg een maximale voorsprong van 18 punten uitgebouwd (35-17). Coach Bert schreeuwde zich de ziel uit het lijf maar moest uiteindelijk machteloos toekijken. Een kleine remonte in het zicht van de rust zorgde voor een iets meer aanvaardbare 41-30 rustscore. De bezoekers namen een beduidend betere start in het derde quarter en slopen op kousevoeten dichterbij. Na vier minuten leek de kloof gedicht (49-46) mede door een sterke beurt van Jarit. Maar bij Deerlijk werd de strategie aangepast en liep de thuisploeg opnieuw uit om het slotquarter in te gaan met een veilige 59-50 op het bord. In dit laatste quarter kon K-BTK op geen enkel ogenblik de indruk wekken vooralsnog aanspraak te maken op de overwinning. De compleet mislukte start kon niet goedgemaakt worden niettegenstaande K-BTK de quarters twee en drie winnend afsloot (21-23 en 18-20). De opgelopen averij in het eerste quarter was er duidelijk te veel aan.

Scoorden:  Jérome Vandenberghe 7, Amaury Tandt 12, Thomas Van Fleteren, Jasper Velghe 15, LarsWastyn 0, Sander Accou 5, Pieter Destaebel 2, Hobie Cottenier 6, Birger Verfaille 0, Pallieter Bevernage 0, Andreas Vanwalleghem 7, Jarit Fermaut 8.