Vrijworpen waren doorslaggevend

 KBBC Bavi Gent  A.  –  K BTK Dames A   53-60

Al van bij aanvang van de wedstrijd, wisten we dat het een harde strijd ging worden om de 3 punten mee huiswaarts te nemen. Bavi Gent staat ervoor gekend 40 minuten agressief basket te brengen.
Deze keer startten we wel geconcentreerd aan de wedstrijd en konden onmiddellijk een aantal punten uitlopen, mede door de vroege uitsluiting van de coach van de thuisploeg. Na wat tumult en verbazing, kon de wedstrijd verder gezet worden. Toch waren we wat onder de indruk, wat leidde tot een 17-15 tussenstand na 10 minuten.
Een zelfde spelbeeld in quarter 2, waar we weer een voorsprong van een tiental punten konden sprokkelen, maar weer lieten we de thuisploeg in de wedstrijd komen. Defensieve afspraken werden niet nageleefd en in aanval was er te weinig inspiratie. 
Er werden heel wat eenvoudige kansen gemist, waardoor we maar met een kleine voorsprong de rust in konden: 29-33.
Na de rust waren beide ploeg aan mekaar gewaagd. We kregen nog steeds geen vat op het agressieve spel van Bavi. De frustratie stapelde zich op bij de Kortrijkse speelsters en een donderpreek van coach Nils moest wat rust brengen. Defensieve afspraken werden bijgesteld en er werd gekeken om toch wat sneller te spelen. Bavi kon immers het Kortrijkse tempo niet bijhouden. De laatste 10 minuten moesten uitsluitsel geven over de winnaar van deze wedstrijd. Bavi maakte tal van fouten, waardoor de match werd beslist vanop de vrijworplijn.
Deze week kan er volop gewerkt worden aan onze werkpunten om dit weekend hopelijk een volgende overwinning binnen te halen tegen Evergem. Op zondag bekampen we dan het grote Namen in de Beker van België. Laat ons hopen op een goeie oefenmatch met het oog op de belangrijke competitiematch in december.

Speelden : Cylia Ducoulombier, Elien Schooreel 5, Ceres Meutermans 4, Catherine Mortier 4, Marie Roelstraete, Tesse Kapenga 6, Yante Strumane 10, Vibe Bevernage 21, Maaike Remmerie 8, Luca Cordier 2.