Jérome Vandenberghe verslaat BS Waregem

K -Basketteam Kortrijk A   –  BS Waregem B   70-54

De thuisploeg nam de snelste start maar zag Waregem met potig en viriel basket terugvechten en zelfs een kleine voorsprong nemen. Mede door een te groot aantal balverliezen en slechte passen verloor K-BTK nipt het eerste quarter (15-17). Gelukkig was er Jérome  die met drie driepunters de thuisploeg in koers hield. Totaal ander beeld in het tweede quarter waarin Waregem eerst nog wat verder uitliep (15-20) maar daarna moest toezien hoe K-BTK opnieuw onder impuls van Jérome (4 driepunters in dit quarter !) en Jarit een maximale voorsprong van 12 punten uitbouwde (36-24) om de rust in te gaan met een 39-29 score op het bord. Het derde quarter was dan opnieuw voor de bezoekers die naar het einde van deze periode tot op 5 punten terug kwamen (51-46). Ondertussen begon het spel vooral langs de kant van Waregem meer te gelijken op authentieke ‘streetbasket’ en werd hun te agressief basket nauwelijks door de refs bestraft. K-BTK hield evenwel het hoofd koel en niettegenstaande het opnieuw slechte passen en balverliezen regende, wist de thuisploeg halverwege het slotquarter een definitieve kloof te slaan en de wedstrijd winnend af te sluiten. Mooi basket was het niet maar het talrijk opgekomen publiek genoot des te meer van deze hard bevochten overwinning. 

Scoorden:  Jérome Vandenberghe 33,  Amaury Tandt 10, Thomas Van Fleteren 2, Jasper Velghe 4, Lars Wastyn 0, Sander Accou 8, Pieter Destaebel 5, Hobi Cottenier 0, Birger Verfaille 0, Tibo Witdouck 0, Andreas Vanwalleghem 0, Jarit Fermaut 8.