Stuntzege!!

K -Basketteam Kortrijk A.  – SOBA Antwerpen A.  (Beker van Vlaanderen)  96-91

De thuisploeg moest het in deze bekerwedstrijd opnemen tegen een betere middenmotor uit tweede nationale. Op papier een moeilijk haalbare kaart maar zoals het cliché het wil: elke match moet gespeeld worden. K-BTK startte met een voorgift van 15 punten en liep in de eerste minuten zelfs uit tot 19-2. De thuisploeg speelde ongecomplexeerd en liet zich niet intimideren door de ranking van de tegenstrever. Beide ploegen scoorden elk om beurt en sloten het openingsquarter af met een 33-25 score op het bord. Het verging K-BTK beduidend minder goed in het tweede quarter. Er werd minder gescoord en de bezoekers daarentegen vonden gemakkelijker de weg naar de korf. Aan de rust (49-51) was de voorgift compleet weggespeeld en leek Soba af te stevenen op een te verwachten overwinning. Dit was evenwel zonder de inzet en gedrevenheid van de thuisspelers gerekend. De thuisploeg ging meteen op zoek naar puntenwinst, wist vrij snel de score in evenwicht te brengen en liet zich geenszins imponeren door de hoger gerangschikte tegenstrever. Er werd bijzonder verstandig gespeeld met bijzonder weinig balverliezen of overhaaste beslissingen. Elke aanval werd netjes opgebouwd en dit resulteerde op het einde van het derde quarter in een score (67-73) die nog steeds zicht bood op een meer dan acceptabel resultaat. In het slotquarter kwam K-BTK vrij snel in de voetsporen van Antwerpen (78-78) en vanaf dat ogenblik leek de ploeg er ten volle in te geloven.  In eerste instantie leek het een haasje-over te worden maar plots kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong, liep 7 punten uit (92-85) en speelde beheerst en gecontroleerd de wedstrijd uit. Opnieuw was de thuisploeg dicht bij een century maar dit was van volslagen ondergeschikt belang. Niemand had van dit resultaat durven dromen. Schitterende prestatie en een ware stuntzege waar nog lang zal over nagekaart worden.

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 29, Amaury Tandt 7, Thomas Van Fleteren 3, Jasper Velghe 14, Pallieter Bevernage, Sander Accou 12, Pieter Destaebel 6, Hobi Cottenier, Birger Verfaille, Thomas Witdouck,  Andreas Vanwalleghem 2, Jarit Fermaut 8.