Met de leidersplaats als inzet!

Avanti Brugge A. – K-Basketteam Kortrijk Dames A.   38-50

Na onze wervelende wedstrijden van afgelopen weekend dienden we nu de ongeslagen leider in 2e landelijke A partij te geven. Nummer 1 tegen nummer 2 dus met de leidersplaats als inzet. Na onze mooie reeks van de afgelopen weken was het vertrouwen in de groep wel groot. 
De betere start was voor de thuisploeg maar via een aantal rake shots kon Kortrijk zich toch weer helemaal in het spoor van Brugge hijsen (quarter 1, 10-9). Dat de match in defense zou beslist worden, bleek duidelijk in de tweede periode. Beide ploegen verdedigden heel kort op de man en het was moeilijk om tot scoren te komen. Toch bleek Kortrijk iets efficiënter in de afwerking. Vooral een aantal snelle fastbreaks zorgden voor een eerste kloofje maar door een paar aanvallende rebounds kon Brugge kort voor de rust toch weer de aansluiting forceren (quarter 2, 13-16). Ruststand 23-25.
In het derde quarter kon Brugge nog heel even op voorsprong komen maar dan stak KBTK nog eens een tandje bij in defense waardoor ze een aantal fastbreaks konden lopen die enkel door fouten konden gestopt worden. De vrijworpen werden deze keer feilloos omgezet waardoor  dit kwart met 5 punten voorsprong kon afgesloten worden (quarter 3, 13-16). Net voor het ingaan van de laatste periode kregen we wel een serieuze opdoffer te verwerken, Lisa viel uit met een zware voetverzwikking.
Beide ploegen hadden ondertussen al heel veel energie gestoken in de verdediging waardoor ook de aanval verder begon te stokken. De scores werden nu echt wel heel schaars, het was Kortrijk die in de laatste periode nog iets meer adem bleek over te hebben om de match helemaal naar zich toe te trekken. Het werd dus een echte strijdslag in Brugge die door de Kortrijkzanen werd gewonnen.
Een fel bevochten maar verdiende overwinning, daar waren zowel de KBTK aanhangers alsook de tegenpartij het over eens. Ondanks de inzet van deze wedstrijd mag ook vermeld worden dat alles uiterst sportief is verlopen, met dank hiervoor aan de leiding en beide ploegen.
Een prachtige teamdefense met perfecte rotaties en diverse blockshots en meer snelheid in offense lagen aan de basis van dit succes. Tevens ook heel veel sfeer en aanmoedigingen vanop de bank wat bewijst dat de teamspirit goed zit.
Aangezien er volgende week geen wedstrijd is kunnen we alvast een weekje langer genieten van onze leidersplaats maar hopelijk kunnen we deze eerste plaats nog wat langer vasthouden. 

Speelden :Lisa Grymonprez 8, Elien Schooreel 3, Ceres Meutermans 1, Catherine Mortier 4, Julie Flamey, Tesse Kapenga 1, Yante Strumane, Vibe Bevernage 17, Maaike Remmerie 6, Luca Cordier 10.