Moeizame maar verdiende zege

K -Basketteam Kortrijk  A.  – BBC Falco Gent B.   98-80

De bezoekers openden met een bom die meteen met een bom van Sander werd beantwoord. De thuisploeg nam het heft in handen en leek in het eerste quarter vlot uit te lopen (14-7 na 4 minuten) maar met viriel en soms iets te agressief spel knokte Gent zich terug in de wedstrijd. Een aantal foutjes in defense zorgden er voor dat dit quarter werd afgesloten bij een 26-25 stand. In het tweede quarter gingen de bezoekers op hun elan door maar meer dan 4 punten voorsprong (29-33) konden ze niet uitbouwen. Halverwege het tweede quarter vond een bijzonder zwak leidend scheidsrechtersduo het nodig om de bezoekende coach met twee technische fouten de zaal uit te sturen. Er ontstond nogal wat tumult en dit kwam de sfeer op en rond het veld niet ten goede. Het spel werd nog bitsiger en vooral aan Gentse kant leek het bijwijlen meer op streetbasket waarbij de persoonlijke fouten zich opstapelden. Falco hield nog even stand maar in het zich van de rust kon de thuisploeg de kloof tot 10 punten uitdiepen (52-42).
In de tweede helft controleerde K-BTK de wedstrijd. Heel even naderden de bezoekers tot op 4 punten (66-62) maar bij het ingaan van het slotquarter had de thuisploeg een veilige 12-punten marge (74-62). Niettegenstaande er in het slotquarter toch opnieuw iets te veel defensieve foutjes werden gemaakt, kwam de zege nooit nog in gevaar. Integendeel zelfs, want K-BTK strandde op een zucht van een tweede century score. Verdiende maar hard bevochten overwinning.

Scoorden:  Jerome Vandenberghe 23, Amaury Tandt 2, Thomas Van Fleteren 4, Jasper Velghe 20, Lars Wastyn, Sander Accou 22, Pieter Destaebel 12, Hobi Cottenier, Birger Verfaille, Tibo Spruytte, Andreas Vanwalleghem 4, Jarit Fermaut 11.