Collectief sterke prestatie

Black Boys Erpe-Mere A  –  K -Basketteam Kortrijk A    64-103
Black Boys startte sterk, bleek geenszins een ploeg uit de onderste regionen van de klassering en hield perfect gelijke tred met de bezoekers. Voor het publiek was de beginfase er eentje om van te snoepen: een waar driepunterfestival met na ruim 6 minuten nog steeds geen afscheiding (20-20). Maar toen Sander met een bom de 20-23 op het scorebord plaatste, was dit precies het sein voor onze troepen om alle registers open te trekken en het quarter af te sluiten bij 23-31. In het tweede quarter werd de thuisploeg gewoon van het veld gespeeld. K-BTK speelde snel en collectief heel sterk. De ene uitgespeelde kans volgde de andere op. De defense was ook beduidend beter in vergelijking met de vorige wedstrijd en dit vertaalde zich dan ook in schitterende quarterwinst (11-32).
Bij de rust (34-63) was de wedstrijd natuurlijk reeds gespeeld.
Ook in de tweede helft kon Black Boys niet echt een vuist maken. K-BTK controleerde rustig de wedstrijd en bouwde de voorsprong nog verder uit. Bij het ingaan van het slotquarter (52-84) was het duidelijk dat de kaap van de 100 punten kon en moest gehaald worden. Even leek het er toch op dat de bezoekers zouden blijven steken op 99 maar in de allerlaatste minuut zorgde Jarit dan toch voor de verdiende century-score. Mooie en verdiende zege, een opsteker voor coach en spelers in functie van de moeilijke wedstrijd tegen Falco volgende week.
Scoorden:  Jerome Vandenberghe 26, Amaury Tandt 2, Thomas Van Fleteren 2, Jasper Velghe 15, Lars Wastyn, Sander Accou 23, Pieter Destaebel 10, Hobie Cottenier 7, Birger Verfaille,  Ewout Samyn,  Andreas Vanwalleghem 10, Jarit Fermaut 8.