Verdiende nederlaag na ondermaatse prestatie!

K -Basketteam Kortrijk A  – Kon. Sint-Niklase Condors A  74-79

De thuisploeg opende de score maar maakte vrij snel kennis met een hard verdedigend Sint-Niklaas dat met viriel basketbal het evenwicht herstelde en zelfs vlot scorend uitliep. Bij K-BTK was de defense bijzonder zwak en voeg daar nog een resem balverliezen en slechte passen aan toe en dan staat na het eerste quarter een duidelijke 17-25 op het bord. In het begin van het tweede quarter leek de wedstrijd meer op een “shotfestival” dan op een echte wedstrijd en op de koop toe zonder positief resultaat. De bezoekers daarentegen bleven rustig afwerken en liepen maximaal 14 punten uit (17-31). Op dat ogenblik kwam het echte K-BTK opnieuw tot leven en ging systematisch aan de achterstand knagen. Via een mooie remonte met gesmaakt combinatiebasket en vier driepunters op rij van Sander werd de kloof gedicht en kon gerust worden met een hoopgevende 41-42 op het scorebord. Jasper opende de score in het derde quarter en dit leek meteen de start om afstand te nemen van de Condors. K-BTK liep in eerste instantie 7 punten uit (52-45) maar zag de bezoekers in extremis terugkeren naar het einde toe van dit quarter. Het slotquarter werd aangevangen bij een 58-58 stand en dit beloofde spanning tot het einde. Althans dat dachten de supporters want het resultaat op het veld was net andersom. De thuisploeg herviel in de ziekte van het eerste quarter en stapelde de balverliezen en slechte passen op. De bezoekers namen de geschenken in dank aan en hadden na amper 3 minuten een 9-punten voorsprong uitgebouwd. Slechts in de slotminuten kon de thuisploeg de schijn nog even hoog houden en de achterstand milderen maar aanspraak op de overwinning kon K-BTK nooit maken.
Thuisverlies tegen een modale middenmotor uit de reeks is bijzonder pijnlijk. Er is beslist nog geen man overboord maar misschien is het toch tijd om over te gaan tot een grondige zelfanalyse.

Scoorden: Jérome Vandenberghe 25, Amaury Tandt 5, Thomas Van Fleteren 2, Jasper Velghe 15, Lars Wastijn 0, Sander Accou 12, Pieter Destaebel 2, Hobie. Cottenier 2, Birger Verfaille 2, Thomas Witdouck 0, Andreas Vanwalleghem 0, Jarit Fermaut 9.