Moeilijker dan verwacht.

K-Basketteam Kortrijk Dames A. – BC Schoten Brasschaat B.   74-60

 Brasschaat stond derde laatste in het klassement met maar 1 overwinning op hun actizf, maar we wisten op voorhand dat we die ploeg niet mochten onderschatten. We begonnen onmiddellijk heel geconcentreerd aan de wedstrijd. We plaatsten hoog druk waardoor Brasschaat geen antwoord vond op onze agressieve verdediging. In aanval vonden we elkaar blindelings en kwamen we vlot tot scoren. Dus van een zwakke start was er vandaag geen sprake. We sloten dit quarter af met 23-7.
Het tweede quarter werd gestart met een zwakke verdediging. Hierdoor kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd en kregen terug hoop. Wij daarentegen vonden de weg niet meer naar de korf. Het geluk zat ook niet aan onze kant, alle shots gingen naast waardoor  we een moeilijk quarter tegemoet gingen. De quater werd dan ook overduidelijk gewonnen door Brasschaat (11-21). We gingen rusten met een kleine voorsprong en alles was terug te herdoen. (34-28)
Brasschaat kwam gemotiveerd uit de kleedkamer, wij waren duidelijk nog niet helemaal wakker. We kwamen moeizaam tot scoren en Brasschaat kwam onder andere met een driepunter terug in de wedstrijd. Zo kon men in een korte tijd de kloof terug dichten. Gelukkig was er bij ons nog geen sprake van paniek. We krikten onze verdediging terug op waardoor we tot enkele easy lay ups kwamen.   (55-45 eind derde quarter)
In de vierde quarter kwam onze voorsprong niet meer in gevaar. Dit quarter ging dan ook gelijkopgaand  die  uiteindelijk werd gewonnen met 19-15.

Speelden : Lisa Grymonprez 18, Elien Schooreel 2, Ceres Meutermans 4, Catherine Mortier 13, Tesse Kapenga 5 , Marie Roelstraete 2, Vibe Bevernage 14, Maaike Remmerie 9, Luca Cordier 2.