Grossist in balverliezen en slechte passes!

BBC SPIE IZEGEM A.  – K-BASKETTEAM KORTRIJK HEREN A.   93-90 nv

De thuisploeg had duidelijk de bedoeling om geen kadotjes uit te delen. Ze verrasten van bij de aanvangsfase door de bezoekers geen centimeter ruimte te laten en onmiddellijk op de man te spelen. K-BTK scoorde het eerst maar de reactie van de borstelmakers was overweldigend. Ze veegden de Kortrijkse verdediging weg alsof die niet bestond en maakten gebruik van enkele misverstanden bij de roodhemden, die het allemaal niet zo drastisch aanvoelden (16-12). Het ging echter van kwaad naar erger (21-12 na 6 min.). Op dat ogenblik beseften de Kortrijkse aanvallers dat het tijd werd om iets te ondernemen en begonnen aan een tegenoffensief. Niettegenstaande 4 Izegemse bommen in dit eerste quart  werd met een 27-21 stand  het einde van de eerste periode afgesloten.
De 2 min. pauze bracht kentering. Met een aangepaste zoneverdediging werd onze korf beter afgeschermd, en aanvallend kwamen de Kortrijkzanen succesvoller aan bod. De kansen bij Izegem om te scoren werden drastisch beperkt, terwijl bij K-BTK de scoremachine op volle toeren begon te draaien. Met 3 bommen op rij werd de eerste helft met winst afgesloten. 36-44. Met deze stand dacht de Kortrijkse aanhang dat de trein vertrokken was. Jasper tekende voor  2 korven op rij en Sander bracht met een bom na 4 minuten de voorsprong tot 40-51. Hét signaal voor de thuisploeg om een nieuw tegenoffensief op te starten. Francho met 2 driepunters, Duyck met 3 korven op rij brachten opnieuw hoop. Niettegenstaande opnieuw Jasper scoorde, ditmaal met 4 korven en geholpen door Jérome met een afstandshot, konden de KBTKers niet beletten dat de thuisploeg bleef knagen aan de verworven voorsprong: 59-64.
Met deze cijfers op het scorebord werd het slotquarter aangevat. Beide ploegen bleven om beurten scoren tot opeens Izegem 3 bommen op rij lukte en Petrarolli op het nippertje de gelijke stand optekende, met een verlenging tot gevolg: 83-83. Ook hierin bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het werd een haasje-over van jewelste en spanning: 85-85, 87-86, 89-88, 89-90 met nog minder dan een halve minuut te gaan. Na het zoveelste dom balverlies moest de doorgebroken Cordenier  foutief gestopt worden en verzilverde in een helse sfeer de daaropvolgende vrijworpen. Het werd uiteindelijk een smadelijke nederlaag voor K-BTK.

Scoorden: Jérome Vandenberghe 14, Amaury Tandt 6, Thomas Van Fleteren 1, Jasper Velghe 36, Lars Wastijn 0, Sander Accou 11, Pieter Destaebel 11, Hobie. Cottenier 9, Birger Verfaille 0, Thomas Witdouck 0, Andreas Vanwalleghem 2, Jarit Fermaut 1.