Verdiende TEAM overwinning!

KBBC Sparta  Laarne B.  – K Basketteam Kortrijk  Dames A.   62-71

Laarne staat bij ons gekend als een geducht tegenstander, een ploeg die nooit opgeeft, remember de nederlagen vorig seizoen. Een verwittigd vrouw is er dan ook drie waard!
Door van bij de start de nodige druk te zetten op de guard/vleugels van de thuisploeg, kon K-BTK meerdere malen tot intercepties komen, met een aantal vlotte scores tot gevolg. Maar Laarne wisselde continu af tussen zone defense en man-to-man, waardoor het bij momenten toch zoeken was bij K-BTK dames. Eerste kwart kon beëindigd worden met een kleine voorsprong: 15-18. In het tweede kwart ging de bal goed rond bij de bezoekers en werd ervanuit alle posities gescoord. Laarne kon echter niet stil gelegd worden, ze bleven gelijkmatig tegenscoren 12-13 Ruststand 27-31. In het derde kwart probeerde K-BTK het tempo op te trekken want fysisch was er toch wat verzwakking bij de thuisploeg. De coach van Laarne haalde als joker wat speelsters van hun eerste ploeg van de bank en door 3-punters bleven zij aanklampen: 40-44. In het laatste kwart werd de defense van de Kortrijkse Dames nog wat aangescherpt; de help defense vanop de weak side leidde tot balverliezen bij de thuisploeg, wat door K-BTK optimaal benut werd om verder te blijven scoren en een kloofje te slaan. Fysisch moesten sommige speelsters van Laarne afhaken en op 1 minuut van het einde was er een comfortabele voorsprong van 10 punten. Een driepunter van Laarne en 2 vrijworpen bracht hen echter terug tot op 5 punten, met nog 30sec te spelen. Laarne probeerde nog door snelle fouten balrecuperatie te bekomen, maar gelukkig zetten de K- BTKers hun vrijworpen correct om.

Speelden : Lisa Grymonprez 12, Elien Schooreel 12, Ceres Meutermans 3,  Catherine Mortier 3, Tesse Kapenga 3 , Marie Roelstraete , Vibe Bevernage 15, Maaike Remmerie 22, Luca Cordier 4.