BC Kortrijk Sport A – K-Basketteam Kortrijk U08 C.

Zondagmorgen vond onze eerste competitiewedstrijd van het seizoen plaats. En voor vele meisjes was dit de eerste officiële wedstrijd van hun basketcarrière. De zenuwen stonden strak gespannen maar ook de goesting droop er vanaf! Ondanks het vroege uur was iedereen klaar wakker! In onze splinternieuwe uitrusting en met onze mascottes op de bank gingen we met z’n 13-en van start met een goeie opwarming. Onder leiding van super ref Veerle Segers werd het startsignaal gegeven. Onze meiden gingen meteen furieus van start, alsof ze dit al jaren deden. Gretig in verdediging konden we snel over de bal beschikken en  enkele mooie doelpogingen ondernemen. Hun 3 opvolgers in de volgende quarter deden niet onder. Snelle uitbraken naar het doel, vaak mooie passen naar elkaar…En ja hoor, de bal ging vaak door dat netje en dat ging gepaard met gejuich van onze medespelers en supporters. Quarter na quarter lieten onze dames meer en meer van zichzelf zien. Telkens gaven ze zichzelf voor 100% en dat wierp zijn vruchten af. Strakke verdediging, goeie rebounds, mooie passen en samenspel resulteren in een mand vol punten. Ref Veerle liet ons op gepaste tijden weten waar we een foutje maakten en legde ons uit hoe het wel moest en zo leerden enorm veel bij vandaag! Proficiat aan alle meiden. Jullie trotse coach kijkt al uit naar de volgende clash!
Doe zo verder!#whorunstheworld#Girls#❤🏀